Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

103 gasten online

'Napoli wil aanvaller van FC Groningen contracteren'

UPDATE dinsdag 23 november 2010: Ital. pers: 'Napoli is rond met Matavz, niet met de FC'

De transfer window is nog geen twee weken geleden beëindigd of de eerste geruchten over de komende zenuwslopende en lasogen veroorzakende transferperiode, die van januari 2011, worden gelanceerd. Zojuist krijgen we een bericht door dat gisteravond op het Italiaanse Tutto Napoli is verschenen. Het Italiaanse SSC Napoli, uitkomend in de hoogste Italiaanse divisie, de Seria A, en in de Europa League ingedeeld in een poule met o.a. FC Utrecht, is volgens Bruno Longhi, journalist van Mediaset en RAI Italia, op zoek naar aanvallende versterking en is volgens hem bij een aanvaller van FC Groningen uitgekomen. De naam van de betreffende FC Groningen-speler noemt hij niet.


UPDATE dinsdag 23 november 2010: Italiaanse pers: 'Napoli is rond met Matavz, niet met de FC'

Sinds Tim Matavz medio september van dit jaar in de Italiaanse pers in verband werd gebracht met SSC Napoli (de huidige nummer drie van de Serie A, dat met 22 doelpunten in 13 wedstrijden één van de productiefste ploegen is en in de persoon van Edinson Cavani de topscorer op de loonlijst heeft staan: 9 doelpunten, overigens net als de kop(stoot)grage Eto'o) worden de geruchten met de regelmaat van de klok aangewakkerd. Vandaag beweert Sky-journalist Gianluca Di Marzio voor Radio Marte in het sportprogramma Marte Sport Live dat Tim Matavz persoonlijk al rond zou zijn met SSC Napoli, maar dat er nog geen overeenstemming is tussen beide clubs ('L’accordo con il giocatore c’è, manca quello con la squadra'). Matavz zou dus 'ja' hebben gezegd tegen Napoli ('Il giocatore ha già detto sì al Napoli'). Zoals te doen gebruikelijk in Italië wordt het bericht meteen opgepikt door een hele horde sportsites. We noemen InfoSerieA.Com, Pensiero Azzurro, CalcioNapoli24.it, MondoWordpress.com en NapoliSport.net. Dezelfde journalist maakte ook op 15 september jl. o.a. hier al gewag van het feit dat de Italiaanse club drie dagen eerder afgevaardigden naar Groningen had gestuurd om onze Sloveense spits aan het werk te zien in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. In deze met 1-0 gewonnen wedstrijd kwam Matavz overigens pas in de 67e minuut in het veld ten koste van Leandro Bacuna.

Op 8 november jl. schreven we hier al over de interesse van Newcastle United in de Sloveen, maar in de Engelse pers is het momenteel oorverdovend stil rond onze koele scherpschutter. Newcastle is net als Napoli een productieve ploeg en heeft in de persoon van Andy Carroll een vlot scorende spits.

Wordt ongetwijfeld snel weer vervolgd!

 

Het is een apart verhaal, dat geven we onmiddellijk toe, maar Bruno Longhi is in Italië een bekende man. Begonnen in de jaren 60 en 70 als bassist van groepen met klinkende namen als 4 Satelliti en Flora Fauna & Cemento maakte hij in 1981 de overstap naar de professionele journalistiek en is via Telemontecarlo bij Mediaset en Rai Italia uitgekomen.

 

We hebben ons nog niet in de ploeg Società Sportiva Calcio (kortweg SSC) Napoli verdiept, maar na twee competitiewedstrijden is wel duidelijk dat de ploeg aanvallend iets mist. Eind augustus nam het bij het sluiten van de transfer window nog de Argentijnse middenvelder José Ernesto Sosa over van Bayern München, maar het ontbeert de ploeg iets in de aanval, en dan met name sopratutto a livello di una vera e propria prima punta, iets met snelheid in de eerste meters, zo vertalen we dit met veel fantasie.

 

Longhi houdt het cryptisch en noemt slechts FC Groningen als zijnde de ploeg bij wie de zoektocht van Napoli ten einde is gekomen.

 

sfeeractie in Stadio San Paolo, Napoli

 

Uiteraard is de site Tutto Napoli ook wat in de selectie van FC Groningen gedoken en komt met vier namen op de proppen die naar de mening van de Italiaanse site in aanmerking komen: Dusan Tadic, Gonzalo García, Nicklas Pedersen en Tim Matavz. Thomas Enevoldsen en Leandro Bacuna moeten het doen zonder eervolle vermelding op Tutto Napoli. Eerstgenoemd viertal wordt keurig beschreven en er staan zelfs filmjes met hoogtepunten van onze aanvallende toppers op de Italiaanse site.

 

We laten dit interessante en opvallende bericht nu verder voor wat het is en gaan over tot de orde van de dag, maar de verrichtingen van Napoli zullen we de komende tijd met extra interesse volgen!

 

Wordt vervolgd?

 

Bruno Longhi:

'Napoli wil aanvaller van FC Groningen'

"I dirigenti e lo staff tecnico di Mazzarri sembrano essersi accorti del fatto che al Napoli manca qualcosa anche in attacco, sopratutto a livello di una vera e propria prima punta. Pare che il giocatore giusto l'abbiano trovato in Olanda, è un attaccante che gioca nel Groningen"

 

UPDATE woensdag 15 september 2010:

Volgens o.a. TUTTOmercatoWEB , Calciomercato News (dat het nieuws op 'Radio Marte' voorbij heeft horen komen), Napoli Sport, Arena Napoli, Julienews (dat zich baseert op een andere journalist met een klinkende naam, te weten Gianluca di Marzio, die onze spits ook fysiek sterk vindt: "un bel fisico") en Solo Cacio Napoli heeft Napoli het vizier gericht op Tim Matavz. De Italiaanse club wil onze Sloveense aanvaller, die nog een tot medio 2013 lopend contract heeft (al denken de Italianen per abuis dat het al medio 2012 expireert), de komende tijd nauwlettend in de gaten houden in de hoop dat Tim de club van 'Direttore Sportivo' Riccardo Bigon kan overtuigen zodat het in de komende transfer window van januari wellicht kan toeslaan.

 

UPDATE zondag 10 oktober 2010: Italiaanse pers: 'Tim Matavz mag voor bijna 5 miljoen euro weg'

Het scoren van drie doelpunten in één interland zorgt er altijd voor dat de betreffende speler in het middelpunt van de belangstelling wordt geplaatst. In het geval van Tim Matavz is dit niet anders. Hij wordt al langer in verband gebracht met SSC Napoli, maar het Italiaanse Pianeta Napoli kaart de vermeende interesse van de Italiaanse club meteen na Matavz' geweldige optreden in het nationale elftal van Slovenië opnieuw aan. De Italiaanse krant schrijft dat FC Groningen bereid zou zijn onze aanvaller voor een transferbedrag van bijna 5 miljoen euro te verkopen. De betreffende Italiaanse journalist, Luigi Giordano, noemt dit een redelijke vergoeding voor de 'giovane bomber', maar hij gaat er wel van uit dat Matavz nog tot medio 2012 onder contract staat bij FC Groningen. Kennelijk is de contractverlenging tot medio 2013, die op 8 juni jl. tot stand is gekomen (zie ons artikel over het nieuwe contract van Matavz), hem ontgaan. De krant is lyrisch over Matavz, die onze topper omschrijft als een moderne spits die zowel goed kan schieten als goed kan koppen en een goede techniek heeft. Uit het artikel blijkt niet hoe concreet de interesse van Napoli is in onze spits, maar waar rook is, is vuur, toch? Ook het Italiaanse Tutto Napoli laat zich weer lovend uit over Matavz. Overigens staat Napoli momenteel knap derde in de Serie A en er is geen enkele ploeg die vaker heeft gescoord dan de Napolitanen.

 

UPDATE maandag 18 oktober 2010: Italiaanse pers: 'Matavz pas na dit seizoen naar Napoli'

Na een weekje radiostilte gaat de naam Tim Matavz weer nadrukkelijk rond in de Italiaanse pers. Diverse Napolitaanse sites, waaronder Napoli Press, Calcio Napoli 24, Solo Napoli, TUTTOmercatoWEB en Amo Napoli, citeren opnieuw Bruno Longhi, de hierboven al genoemde ervaren journalist van Mediaset. Longhi benadrukt vandaag tegenover Tutto Napoli dat Tim Matavz nog steeds een versterking voor SSC Napoli zou kunnen zijn. Hij heeft het echter over een potentiële nieuwe aanwinst voor komend seizoen, hetgeen erop zou kunnen duiden dat Napoli haar pogingen om onze jonge Sloveen, die in de Italiaanse pers fysieke kracht en snelheid combineert (unisce potenza fisica e velocità), in te lijven over de komende transfer window, die van januari 2011, heen tilt.

Overigens bereiken ons ook andere geluiden, die erop duiden dat de interesse van Napoli in onze aanvaller helemaal van de baan zou zijn.

De ergste kou lijkt nu dus uit de lucht te zijn, maar zodra de vermoedelijke weer hectische maand januari nadert pakken wij de geruchtenmachine zeker weer op!

Voor de liefhebbers: Solo Napoli presenteert in een (Nederlands) filmpje alle doelpunten van Matavz van vorig seizoen aan haar lezers. Klik hier!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.