Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

134 gasten online

Column 2 van Mlaz Corbier: Ron Jans Erelid Damclub 't Vrolijke Schuifertje

Gisteravond werden wij verrast met de tweede column van aanstormend journalistiek talent Mlaz, die wij al op 6 maart jl. aan jullie voorstelden toen zijn eerste column het levenslicht zag. Vandaag publiceren we niet alleen zijn tweede column, maar ook het tweede deel van zijn schrijversnaam: Corbier, wat naar Mlaz' eigen zeggen zoveel betekent als A man with many names and many faces.

 

Heel veel leesplezier gewenst! 

 

Ron Jans Erelid Damclub 't Vrolijke Schuifertje.
 
Op zondag 3 maart treedt FC Groningen thuis aan tegen VVV-Venlo en met pijn en een enorme berg moeite weten de mannen van hoofdmeester Jans de minimale overwinning over de streep te trekken: 1-0. Vooraf had de trainer een heel elftal als mikadostokjes door de war gegooid; onbegrijpelijk gezien de week ervoor een puike wedstrijd werd afgeleverd tegen Feyenoord. Dit treffen met de havenclub was bizar genoeg in een 2-3 nederlaag geëindigd, maar het elftal stond als een huis. Tegen de Venlonaren was het niet goed en werd er in de rust het één en ander omgezet zodat de punten de Euroborg niet verlieten. Weer volgende er een nieuwe wedstrijd, ditmaal uit tegen NAC Breda en wederom werd er geschoven dat het een lieve lust was, met een klinkende 0-3 overwinning tot gevolg. Eind goed, al goed zou de gemiddelde voetbalsupporter denken, maar laten we het denkwerk gerust overlaten aan de man die slechter wisselt dan Gerard Kemkers. In de thuiswedstrijd tegen Roda JC werd er wederom gehusseld tot iedereen er dol van was geworden. Wat krijgen we komende week te zien?
 
Ter verduidelijking, een overzicht wat er de laatste weken allemaal werd omgezet: ten opzichte van Feyenoord werd (1) Luciano vervangen door Brian van Loo in verband met blessureleed (daar kon de meester niet veel aan doen); (2) Daley Blind werd als rechtsback vervangen door Tom Hiariej; (3) Theo Lucius werd vervangen door Gibril Sankoh, terugkerend van een schorsing; (4) rechtermiddenvelder Goran Lovre werd vervangen door Thomas Enevoldsen, zodat (5) de Serviër kon doorschuiven naar de nummer tien positie, daar had Danny Holla gestaan maar die vond het nodig een been te breken; (6) de vacante positie van Enevoldsen op links werd nu ingenomen door Mike Zonneveld die een week eerder als defensieve middenvelder had gespeeld; (7) die laatste positie werd vergeven aan Blind. Echter bleek in de wedstrijd al snel dat het voor geen centimeter liep en in de rust werd er maar weer een nieuwe stoelendans georganiseerd! (8) Lovre ging weer terug naar rechtsmidden zodat (9) rechtsmidden Enevoldsen naar de linkerkant verhuisde; (10) daardoor moest Zonneveld de plek van defensieve middenvelder innemen; (11) en mocht Blind het als aanvallende middenvelder proberen. Door een intikker van Tim Matavz werd de wedstrijd wel nipt gewonnen.
 
Daarop volgde, zoals gezegd, de wedstrijd tegen NAC in Breda. In de tweede helft tegen VVV stond er weer een duidelijk middenveld, dat uiteraard weer volledig ondersteboven werd gerost in de daaropvolgende match: (12) Luciano keerde weer terug en Van Loo maakte plaats voor de Braziliaan; (13) Hiariej moest ook zijn plaats afstaan en Blind keerde terug op de positie van rechtsback; (14) Fred Stenman moest geblesseerd afhaken en werd als linkervleugelverdediger vervangen door Mike Zonneveld; (15) diens positie, die van defensieve middenvelder van de tweede helft tegen VVV, werd nu ingenomen door de Fin Tim Sparv; (16) Oluwafemi Ajilore kreeg verrassend een basisplaats op de even zo verrassende positie van aanvallende middenvelder; (17) door de blessure van Morten Nordstrand nam Nicklas Pedersen de honeurs waar naast Matavz in de spits. Een puike 0-3 overwinning volgde, en de winnende meester heeft altijd gelijk.
 
Zondag was het echter wéér tijd voor een hele rits wisselingen, zeer onlogisch gezien de klinkende overwinning in Breda. (18) Luciano moest weer geblesseerd een wedstrijd aan zich voorbij laten gaan en werd wederom vervangen door Van Loo; (19) Granqvist was tegen een schorsing aangelopen en werd vervangen door Blind; (20) de rechtsbackpositie kwam daarmee weer vrij voor Hiariej; (21) Stenman keerde terug en verving Zonneveld als linksback; (22) laatstgenoemde nam de positie van defensieve middenvelder over en daarmee werd Sparv naar de reservebank gewezen; (23) middenvelder Leandro Bacuna keerde terug van een schorsing en verdreef spits Pedersen uit de basis.
 
Al met al 23 positiewisselingen in drie wedstrijden. Maar na navraag blijkt dat er twee dozijn wisselingen nodig zijn voor een prestigieuze prijs... Jans was hier met al zijn intelligentie van op de hoogte en moest derhalve dus nog één laatste verrassende move demonstreren: hij bracht Pedersen binnen de lijnen als vervanger van zijn landgenoot Enevoldsen, want er stonden meer dan drie punten op het spel... (24) Enevoldsen verliet het veld en Bacuna verhuisde naar linksmidden. Ron Jans is hiermee officieel de schuifmeester van de Eredivisie geworden, en is tot zijn eigen opluchting benoemd tot Erelid van damclub 't Vrolijke Schuifertje.
 
Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.