Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

218 gasten online

Richairo Zivkovic in beeld bij Servische voetbalbond

Op 4 april 2013 schreven we in dit artikel dat Richairo Zivkovic in beeld was voor de selectie van Jong Servië, maar de ontwikkelingen gaan snel. Richairo scoorde afgelopen zaterdag zijn eerste doelpunt in een officiële wedstrijd voor het eerste elftal van FC Groningen; met zijn doelpunt verdreef hij Arjen Robben van de koppositie van de ranglijst van jongste doelpuntenmakers van FC Groningen. Inmiddels weet het Servische Zurnal te melden dat Sava Milošević, bij de Servische voetbalbond werkzaam en jeugdploegen in zijn takenpakket hebbend, en zijn assistent Mitra Mrkele willen proberen om Richairo Zivkovic op korte termijn voor Servië te laten debuteren.

 

"Richairo Zivkovic denkt na over verzoek Servische voetbalbond"

RTV Noord schrijft dat Richairo Zivkovic nadenkt over het verzoek van de Servische voetbalbond om voor een vertegenwoordigend elftal te gaan spelen. RTV Noord vult aan: "Mocht hij er op ingaan dan betreft het in eerste instantie alleen oefenwedstrijden. Daarmee voorkomt de aanvaller dat hij niet meer voor Nederland zou kunnen uitkomen. Zodra een speler een officiële interland speelt dan kan hij niet meer voor een ander land spelen."

 

"Liverpool houdt Richairo Zivkovic nauwlettend in de gaten"

Niet alleen de Servische bond lijkt Richairo Zivkovic op de radar te hebben. De Telegraaf schrijft op donderdag 8 augustus 2013 dat Liverpool het 16-jarige talent volgens Hans Nijland nauwlettend in de gaten houdt. De Telegraaf vult aan: "Eerder werd Zivkovic al uitvoerig door de complete Nederlandse top bekeken. Die wilde hem graag in de opleiding stallen, maar na enkele invalbeurten in december in onder meer de ’snoepduels’ tegen ajax in de ArenA én thuis voor de beker, plus Feyenoord in de Kuip, tekende Zivkovic voor drie jaar bij FC Groningen." Het contract van Richairo Zivkovic in Groningen loopt tot medio 2016.

Op woensdag 7 augustus jl. schreven we al het volgende:

 

Milošević en Mrkele hebben de focus momenteel op in het buitenland spelende Serviërs gericht, en 'Rišario Živković', die een Servische moeder heeft en over een Servisch en een Nederlands paspoort beschikt, is één van hen. Onlangs resulteerde dit in het debuut van Matija Spoljaric, de op Cyprus geboren jeugdspeler van Atletico Madrid, voor een Servisch jeugdelftal.

 

Richairo Zivkovic was zaterdag 16 jaar en 332 dagen jong toen hij de 1-4 voor FC Groningen scoorde. Slechts drie spelers waren jonger toen ze hun eerste doelpunt op het hoogste niveau scoorden, te weten Wim Kras (FC Volendam in 1960; 16 jaar en 100 dagen), Arnold Bruggink (FC Twente in 1994; 16 jaar en 246 dagen) en Ad Graumans (NAC in 1963; 16 jaar en 320 dagen).

 

FC Groningen TV maakte eerder deze week de volgende reportage over Richairo Zivkovic:

 

 

Gerelateerd artikel:

 

04-03-2013 Richairo Zivkovic in beeld voor Jong Servië

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.