Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

103 gasten online

Een hapje eten met ... Kelvin Bossman

Het grote voordeel van het zijn van een gastouder en daarnaast verslaggever voor FCGOnline is dat je de spelers die wel eens vertrekken ook gewoon nog wel eens weer tegenkomt. Kelvin Bossman kwam deze week over vanuit Engeland, voor een bezoekje aan zijn 'white parents' zoals hij het dan zegt. Interessant om te weten is natuurlijk hoe het nu met hem gaat, hoe het met zijn broertje Allen is en hoe de toekomst eruit ziet. Hieronder een impressie wat er zoal aan de eettafel van de familie Middelbos werd besproken. Ook Luis Pedro was aanwezig en werd ondervraagd!

Tot vorig seizoen speelde je bij Jong FC Groningen en je hebt daarna de overstap naar Helmond Sport gemaakt. Hoe is het je daar vergaan? 


Ja, na een mooie tijd bij FC Groningen, waarin ik best zware blessures heb gehad, kon ik het seizoen erop bij Helmond Sport aan de slag. De eerste oefenwedstrijd was notabene tegen FC Groningen, wat dan wel weer leuk was. Het was een zware start voor me, speelde in het begin nog niet alle wedstrijden, maar pikte wel mijn goaltjes mee, waaronder de winnende tegen Go Ahead Eagles.

 

In de loop van het seizoen kreeg ik mijn kans en zo tegen de winterstop speelde ik iedere wedstrijd in de basis. De voorzitter kwam naar me toe en ik kon een contract krijgen. Mijn zaakwaarnemer moest even contact met hem opnemen om alle details door te spreken en dan kon ik het contract ondertekenen. Wat ik heb begrepen heb is dat dit helaas nooit is gebeurd, mijn zaakwaarnemer bleek onbereikbaar. Gevolg was, nadat ik mijn middenvoetsbeentje brak, er uiteindelijk geen contract was en ik terug kon naar Engeland. Daar heb ik gerevalideerd van de breuk in mijn voet en ben later op zoek gegaan naar een nieuwe club, maar dat kon pas in oktober. Nu ben ik bezig met een club in Schotland, maar daarover kan ik nog niet te ver uitwijden.

 

Hoe is het met Allen dan? Hij is april afgelopen jaar vertrokken om zijn paspoort rond te maken en dan op te halen, maar het enige wat wij weten is dat hij nog steeds niet terug is.


In Engeland gaan dingen tegenwoordig een stuk moeilijker als voorheen. In de situatie waarin ik drie jaren terug zat duurde het een week of zes dat ik mijn paspoort kreeg. Tegenwoordig duurt het wel een jaar. Wij zijn natuurlijk al 11 jaar geleden, of langer, vertrokken uit Ghana en zijn in Engeland gaan wonen. Maar het is niet meer zo makkelijk om een paspoort te krijgen. Allen wil heel graag weer terug naar Beilen en dus FC Groningen, maar het zit hem tegen wat het paspoort aangaat.


Krijgt hij van Groningen nog wel de kans denk je?


Wat ik begrepen heb wilden ze hem voor afgelopen seizoen heeeel graag hebben. Hoe de vlag er nu bij hangt, weet ik natuurlijk niet, dat weet jij waarschijnlijk beter Marcel. Maar Allen wil heel graag, dat heb ik hem ook geadviseerd. Maar zolang het paspoort er niet is…kan hij niets, behalve in Engeland voetballen. 14 januari gaat hij kijken of hij aan kan sluiten bij Norwich City. Zij willenhe m graag hebben. Maar zijn hart ligt hier bij jullie op het moment en bij Groningen. Dat weet ik we.

 

Waar ligt jouw hart?


Dat is een moeilijke vraag. Ik ben hier beide jaren met heel veel plezier geweest. Heb hier vrienden, een nieuwe familie, en andere contacten opgedaan natuurlijk. Heb nog contact met een aantal spelers waar ik mee speelde, maar kon ze natuurlijk niet allemaal ontmoeten, ze zaten of in Spanje, of Turkije voor het trainingskamp. Had graag nog even met Virgil (van Dijk) of Norair Mamedov gesproken, maar Luis komt hier straks, dat is toch wel één van mijn beste vrienden hier in Nederland. En uiteraard heb ik nog wat ‘vrienden’ bij Helmond Sport, maar die zijn ook op trainingskamp. Ja, waar ligt mijn hart. Mijn 'echte familie' woont natuurlijk in Engeland, wat dat betreft denk ik dat ik daar thuishoor, maar ik zou niets liever willen dan ooit nog eens dat FC Groningen-shirt aantrekken in de Euroborg en de winnende scoren voor de FC. Ik acht die kans nu alleen niet heel groot meer en hoop dat Allen het hier gaat redden. Dus ik hoop van harte dat hij komende zomer de overstap als nog definitief kan en mag maken. Hij zou, volgens jou dan, beter en slimmer zijn dan ikzelf in die tijd, dus ben erg benieuwd, hahaha.


Ik ben FC Groningen, en dan met name Paul Raveneau, Peter Jeltema, Henk Veldmate en Dick Lukkien, dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen. Ik heb echt een prachtige tijd gehad bij FC Groningen en hier bij jullie.


Intussen komt Luis Pedro binnen en schuift ook even aan, aan tafel, een mooie kans om hem ook even een vraag te stellen natuurlijk.

 

Luis, hoe gaat het met jou bij SC Veendam?


Ja het gaat lekker, ik speel natuurlijk iedere wedstrijd, tenzij ik geschorst of geblesseerd ben. 't Is een fysiek stevige competitie hoor, de Jupiler Leage, maar ik kan hem goed aan. 't Gaat goed, nu zien of we komende zomer terug kunnen naar Groningen natuurlijk. Daar doe ik dit alles voor. Iedere week spelen is lekker,dus ik ben blij met de kans die ik kreeg van SC Veendam en FC Groningen om het seizoen hier te spelen. Het is een goede ervaring die ik mee kan nemen in de rest van mijn carrière natuurlijk. Maar vanavond even op bezoek bij fam. Middelbos en even mijn grote vriend Kelvin weerzien natuurlijk. Heb nog geprobeerd hem ook naar Veendam te krijgen, maar hij was toen nog geblesseerd aan zijn voet helaas.

 

Kelvin in 2011 op de foto met 'oma' Middelbos en Johan Gotz,

vriend van de familie Middelbos

 

Kelvin heeft zijn eigen 'kat' in Nederland....

dus ook die krijgt uiteraard een dikke knuffel

 

Luis Pedro en Kelvin Bossman

 

Gerelateerde culinaire artikelen:

 

19-09-2012 Een hapje eten met ... Matías Jones en David Texeira

04-07-2012 Een hapje eten met ... Luis Pedro

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.