Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

109 gasten online

"Ook Sunderland AFC geïnteresseerd in Virgil van Dijk"

Sunderland AFC is volgens Daily Mail naast Newcastle United en Everton de derde club uit de Premier League die geïnteresseerd is in Virgil van Dijk. Trainer Sunderland-Martin O'Neill zegt de hopen dat zijn club de onderlinge Britse concurrentiestrijd rond Van Dijk zal winnen. Sunderland heeft nóg een verdediger op het oog, en wel de 29-jarige Senegalees Abdou Kader Mangane van Al Hilal uit Saoudi Arabië.

Sunderland kent Virgil van Dijk nog van de ontmoeting tussen beide clubs die op 21 juli jl. voor de Zuid-Koreaanse Peace Cup werd gespeeld. Virgil van Dijk speelde in die wedstrijd de eerste helft maar werd in de rust vervangen door Tim Sparv. Op dramatische wijze werd een 2-1 voorsprong in de laatste minuten van de wedstrijd verspeeld waarna Sunderland met 2-3 aan het langste eind trok. 

 

Sunderland is na 21 wedstrijden op een 14e plaats in de Premier League terug te vinden. Virgil van Dijk verklaarde eerder deze week, toen de interesse van Everton onderwerp van gesprek was, dat de keuze voor een nieuwe club een weloverwogen beslissing is, omdat de volgende stap belangrijk is voor zijn verdere carrière. Een keuze voor Everton, een mooie volksclub, lijkt daarom minder voor de hand te liggen, aangezien hij bij die club naar verluidt de beoogde vervanger is van een bankzitter, te weten John Heitinga. We denken niet dat Van Dijk bij een volgende club genoegen neemt met een reserverol. Wellicht is een keuze voor Sunderland om die reden realistischer.

 

Hans Nijland verklaarde deze week tegenover Voetbal International: "Ik ga er niet vanuit dat Virgil deze winter vertrekt. Er heeft zich nog geen officieel gemeld en dus hebben we ook niet de behoefte om er lang bij stil te staan. Het mag duidelijk zijn dat er ons veel aan gelegen is Virgil deze winter gewoon in Groningen te houden. Hij is een steunpilaar."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.