Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

229 gasten online

"Jonas Ivens wordt in de winterstop aan een Belgische club verhuurd"

Stand van zaken zondag 11  november 2012:

Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden heeft vanavond op Twitter bericht dat FC Groningen Jonas Ivens in de winterstop aan een Belgische club zal verhuren. De naam van de betreffende club wil Mennega niet prijsgeven, maar wij denken dat het om OH Leuven gaat, de huidige nummer zes van de hoogste Belgische divisie. Jonas Ivens werd in de Belgische pers al op 31 oktober jl. met Leuven in verband gebracht, en enkele dagen later blesseerde Wim Raymaekers, een verdediger van Leuven, zich ernstig aan zijn knie en is 4-5 maanden uitgeschakeld.

 

Ook het Belgische Waasland-Beveren (op dit moment als voorlaatste geklasseerd) zou toen al zijn interesse kenbaar hebben gemaakt, en op 24 juni 2012 werd KV Mechelen, de vorige club van Jonas Ivens die nu de elfde positie inneemt, ook al in verband met Ivens gebracht.


UPDATE maandag 19 november 2012:

RTV Noord: "Ook KV Mechelen en Cercle Brugge hebben belangstelling voor Jonas Ivens"

Na OH Leuven en Waasland Beveren heeft ook KV Mechelen inmiddels belangstelling getoond voor Jonas Ivens, aldus RTV Noord. De Belgische club heeft zijn interesse kenbaar gemaakt bij de zaakwaarnemer van de Belg, Walter Mortelmans. RTV Noord noemt ook nog Cercle Brugge als belangstellende club. Gezien de interesse zal Jonas Ivens FC Groningen in de winterstop vrijwel zeker (tijdelijk) verlaten.

Stand van zaken zondag 11  november 2012:

 

RTV Noord: "FC Groningen met Waasland-Beveren in gesprek over verhuur Ivens tot einde van dit seizoen; ook andere Belgische clubs geïnteresseerd"

RTV Noord schrijft later vanavond dat FC Groningen met Waasland-Beveren in gesprek is over de verhuur van Jonas Ivens. De Belgische club heeft Groningen een voorstel gedaan om Ivens vanaf de winterstop voor een half seizoen te huren, aldus RTV Noord, dat ook met Hans Nijland heeft gesproken: "We zijn met elkaar in gesprek en gaan bekijken of we ingaan op het bod van Waasland-Beveren. De zaakwaarnemer van Ivens heeft ons laten weten dat meerdere clubs uit België Ivens willen huren. Maandag horen we welke clubs het zijn. We gaan ervan uit dat hij vanaf de winterstop wordt verhuurd."

 

Ivens tekende medio 2010 een vierjarige verbintenis bij FC Groningen en staat dus nog tot medio 2014 bij de Trots van het Noorden onder contract.

 

Voetbal International: 'Hans Nijland: "Waasland-Beveren en OH Leuven willen Jonas Ivens huren"; deze week gesprek met zaakwaarnemer'

Hans Nijland heeft tegenover Stef de Bont van Voetbal International verklaard dat zowel Waasland-Beveren als OH Leuven Jonas Ivens willen huren en dat er deze week met de zaakwaarnemer van Ivens gesproken zal worden. De Bont vult aan: "Nijland benadrukt dat Ivens verhuurd zal worden. De Belg staat nog tot 2014 onder contract bij FC Groningen."

 

DvhN: Hans Nijland: "Waasland-Beveren heeft afgelopen donderdag bieding gedaan; in overleg met zaakwaarnemer wachten we nog even: Leuven is misschien interessanter"

Het Dagblad van het Noorden is op maandag 12 november 2012 erg stellig en schrijft dat Jonas Ivens in de winterstop verhuurd wordt en het seizoen afmaakt bij OH Leuven dan wel Waasland-Beveren. Hans Njland: "Afgelopen donderdag heeft Waasland-Beveren een bieding gedaan. In overleg met zijn zaakwaarnemer hebben wij besloten nog even te wachten. Leuven is misschien interessanter."

 

Hans Nijland over Ivens: "Jonas is een modelprof. Hij heeft de pech dat hij op zijn plaats een van de meest talentvolle verdedigers van Nederland, Virgil van Dijk, voor zich heeft. Wij gaan Jonas helpen en gaan er vanuit dat hij het komend half jaar wordt verhuurd."

 

Op 25 oktober jl. gaf Jonas Ivens tegenover het Belgische Nieuwsblad aan dat zijn huidige rol van bankzitter naar zijn idee niet te lang meer mocht duren: "Mochten de speelkansen uitblijven, ga ik met Nieuwjaar wellicht om een oplossing vragen. Ik ben immers op een leeftijd gekomen dat ik elke week moet spelen", aldus de 28-jarige Belg, zie ons artikel van die dag. Hij hoopte zich in Groningen in de ploeg te knokken, maar sloot een terugkeer naar België ook zeker niet uit. Het Belgische Voetbalnieuws.be berichtte op 31 oktober jl. dat FC Groningen bereid zou zijn om Jonas Ivens in de winterstop te verhuren en dat zowel OH Leuven als Waasland-Beveren interesse hadden getoond in de 28-jarige verdediger, aldus de Belgische site. 

 

Hans Nijland ging op 31 oktober 2012 in de papieren editie van Voetbal International in op de situatie rond Jonas Ivens: "We hebben Jonas laten weten dat er wat ons betreft te praten valt over een verhuur. Hij heeft de pech dat zijn concurrent Virgil van Dijk, een van de grootste verdedigende talenten van Nederland is." Een verkoop zou nog niet aan de orde zijn: "Als hij tijdelijk even ergens anders gaat spelen, zullen we na het seizoen bepalen hoe het verdergaat. Je weet nooit wat er met Van Dijk gaat gebeuren."

 

Jonas Ivens speelde dit seizoen slechts één wedstrijd, en wel op 4 november jl. toen hij in de thuiswedstrijd tegen N.E.C. na een kwartier in de ploeg werd gebracht als vervanger van de geblesseerd geraakte Virgil van Dijk. Afgelopen vrijdagavond zat hij in Breda niet eens bij de selectie: Nick Bakker, linksbenige verdediger van de B-kern, had zijn plaats op de bank ingenomen en lijkt hem in de pikorde momenteel te hebben overvleugeld.

 

Een verhuur van de sympathieke Jonas Ivens, een modelprof op wiens trainingsinzet nooit iets is aan te merken, lijkt dan ook het beste voor alle partijen.

 

Jonas Ivens op 27 juni 2010, toen hij samen

met Maikel Kieftenbeld werd gepresenteerd

 

Gerelateerde artikelen:

 

25-10-2012: Ivens overweegt vertrek in winterstop: "Deze situatie mag niet lang meer duren"

24-06-2012: Jonas Ivens in de belangstelling van KV Mechelen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.