Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

94 gasten online

"Emil Johansson dichtbij overgang naar IFK Göteborg"

De bron is nog wat dunnetjes te noemen, maar het Zweedse BaraBen.com, dat de focus op het Zweedse IFK Göteborg heeft gericht, meldt dat IFK Göteborg 'zeer dichtbij' een overname van Emil Johansson naar de Zweedse club is. Fotbolltransfers heeft het bericht inmiddels overgenomen, dus er is wellicht niet alleen sprake van rook, maar ook van vuur. Håkan Mild, technisch manager van IFK die verspreid over een periode van 18 jaar 459 maal het shirt van IFK droeg, zou bezig zijn om Johansson naar IFK te halen.

 

Patrick Mörk, de zaakwaarnemer van Emil Johansson, wil niet op de geruchten reageren, zo schrijven de Zweedse sites: 'inte kommentera'. IFK, de oude club van Marcus Berg, is als zevende geëindigd in de hoogste Zweedse divisie, de Allsvenskan.

 

Diezelfde Patrick Mörk (die we nog kennen uit de tijd dat er mede door zijn toedoen allerlei vage en tegenstrijdige berichten omtrent Fredrik Stenman, ook één van zijn klanten, de kop opstaken) ontkent de geruchten tegenover het Zweedse Fotbollskanalen, en zegt dat FC Groningen tevreden is over Johansson. Dit lijkt ons stug. Johansson speelde dit seizoen pas twee wedstrijden en stond een aantal weken aan de kant vanwege een blessure. We zijn benieuwd welke draai de opportunistische heer Mörk richting een derde journalist aan het verhaal zal geven.

Emil Johansson kwam medio 2011 over van het Noorse Molde FK en werd als opvolger van de naar Club Brugge vertrokken Fredrik Stenman en is voor een transfersom van ruim € 500.000 naar Groningen gehaald. Mede door diverse blessures is zijn verblijf bij FC Groningen tot nu toe echter geen succes geweest. Hij droeg pas zeven maal het shirt van het eerste elftal. Voordat hij naar Molde vertrok speelde hij voor de Zweedse clubs Degerfors IF en Hammarby IF, waar hij nog samen met Petter Andersson heeft gespeeld.

 

Emil Johansson staat nog tot het einde van dit seizoen bij FC Groningen onder contract. De Trots van het Noorden bezit echter een eenzijdige optie op een verlenging van de verbintenis met nog eens twee seizoenen.

 

Wij denken dat het voor Emil Johansson, die bij FC Groningen op het tweede plan is geraakt en Lorenzo Burnet vóór zich moet dulden, goed zou zijn als hij bij IFK kan gaan laten zien wat hij in zijn mars heeft. De Zweed is uit het goede hout gesneden. We hebben hem geen enkele maal op welke wanklank dan ook kunnen betrappen en Emil doet altijd zijn stinkende best op de training en bij wedstrijden.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.