Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

86 gasten online

"FC Groningen volgt Joey Suk (Go Ahead Eagles)"

FC Groningen is naast N.E.C. en VVV-Venlo één van de clubs die Joey Suk, de 22-jarige aanvallende middenvelder van Go Ahead Eagles, volgt. Dit verklaart hij zelf in een vraaggesprek dat op de site van Eijkelkamp Pro Soccer onder de veelzeggende titel 'Suk is klaar voor volgende stap' is verschenen. Suk heeft bij de Eagles nog een contract tot medio 2013. De club uit de Jupiler League, die zich dit seizoen op doelsaldo ten koste van FC Dordrecht voor de nacompetitie plaatste, wil graag langer met hem door, maar een langer verblijf in Deventer lijkt onwaarschijnlijk.

 

Suk heeft nl. met zijn zaakwaarnemers, de gebroeders Eijkelkamp, een voorstel om over contractverlenging met GA Eagles te praten afgebroken. Joey Suk over zijn toekomstige situatie: "Ik heb ook gehoord dat clubs als Groningen, NEC en VVV me volgen, maar verder weet ik niks. Ik sta nog een jaar bij Go Ahead onder contract. Natuurlijk wil ik de stap maken, maar speel met plezier hier nog een jaar." Over het afbreken van de gespreken met Go Ahead: "We willen even afwachten. Ik weet dat Go Ahead nu geld voor me kan vangen, maar welke club betaalt nog een afkoopsom? Aan de andere kant ben ik er klaar voor om een nieuwe stap te maken."

 

Joey Suk werd op 8 juli 1989 in Deventer geboren. Hij speelde in de jeugd voor DVV Davo, maar maakt al sinds de C-jeugd deel uit van de jeugdopleidjng van Go Ahead Eagles. Hij debuteerde op 6 februari 2009 in de wedstrijd tegen FC Omniworld. De 1,85m lange speler liet zich in april 2011 tot Indonesisch staatsburger naturaliseren en speelde inmiddels een aantal wedstrijden voor Indonesië Onder 23.

 

Afgelopen seizoen scoorde hij in 30 wedstrijden 12 maal, waarvan drie maal uit een strafschop. In Deventer is hij uitgegroeid tot publiekslieveling, maar de liefde is wederzijds: Wikipedia schrijft dat Joey zó trots is op zijn stad Deventer dat hij een tatoeage heeft laten zetten waar Deventer in verwerkt zit.

 

Eijkelkamp Pro Soccer schrijft dat Suk een bestendige speler is: 'Bestendig op alle terreinen. Suk hoefde niet af te haken wegens blessures, scoorde ook als het voetballend niet liep op inzet wel een voldoende en maakte twaalf doelpunten. En geschorst was hij maar eenmaal. "Uit tegen Helmond Sport pakte ik rood. Ik liet me even gaan en meeslepen door de chaos in het veld en op de club. Verder probeerde ik vooral met mijn hoofd te spelen." ' Overigens kwam de rode kaart tot stand door twee gele prenten. Een seizoen eerder pakte hij twee directe rode kaarten.

 

De vraag is of FC Groningen daadwerkelijk pogingen zal ondernemen om (nog een) Suk te contracteren. Voor zover wij weten is hij geen vleugelspeler, en voor de positie 'op tien' heeft FC Groningen Paco van Moorsel aangetrokken en is ook Nicklas Pedersen beschikbaar. Suk kan ook als verdedigende middenvelder spelen, maar ook daarvan heeft de Trots van het Noorden voldoende spelers onder contract.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.