Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

74 gasten online

Leonard Nienhuis wil opnieuw worden verhuurd; FC Groningen zoekt andere tweede keeper

Op 25 april jl. schreven wij in dit artikel dat er binnenkort een gesprek zou plaatsvinden tussen FC Groningen en de aan SC Veendam verhuurde Leonard Nienhuis. In het gesprek, dat inmiddels heeft plaatsgevonden, heeft Nienhuis aangegeven dat hij komend seizoen graag opnieuw verhuurd wil worden. In het Dagblad van het Noorden zegt Nienhuis dat de voorkeur van FC Groningen daar ook naar uitgaat. Nienhuis: "Tweede keeper worden bij FC Groningen zou ik natuurlijk ook mooi vinden, maar ik ben nog jong, mijn kans komt nog wel. Ik ben nu op een leeftijd dat ik veel wedstrijden moet spelen.

 

Als ik volgend seizoen vooral op de bank zou zitten word ik niet beter. Ik moet opnieuw 34 wedstrijden keepen. Dat vinden ze bij FC Groningen ook."

 

Het is echter nog niet helemaal zeker dat hij volgend seizoen opnieuw wordt verhuurd: "FC Groningen is op zoek naar een andere tweede keeper, maar dat loopt nog moeilijk. Als ze niemand kunnen vinden kom ik toch weer in beeld als tweede keeper."

 

Gisteren schreef Voetbal International dat Jeroen Zoet na een gesprek met Erwin Koeman, de nieuwe trainer van RKC Waalwijk, besloten heeft in te gaan op het aanbod van RKC om daar komend seizoen op huurbasis opnieuw het doel te verdedigen. PSV en RKC onderhandelen nog over de huursom, maar volgens VI is te verwachten dat dat geen probleem zal opleveren. VI schrijft dat onder meer FC Groningen in de voorbije periode zijdelings interesse in Zoet toonde, maar dat de doelman van Jong Oranje kiest voor een garantie op speeltijd. FC Groningen kan hem die garantie niet geven omdat Luciano ook volgend seizoen de eerste keeper van FC Groningen zal zijn.

 

Mocht Nienhuis komend seizoen woren verhuurd, dan is het niet zeker dat dat opnieuw aan SC Veendam zal zijn. Nienhuis: "Veendam is een optie, maar een club die hoger speelt, in de top van de Jupiler League, zou ook mooi zijn. Mijn zaakwaarnemer Johan Wins kijkt voor mij rond."

 

FC Groningen moet komend seizoen opnieuw twee spelers aan SC Veendam verhuren (tegen een huursom van EUR 0,-), of anders een bedrag van EUR 50.000 aan de Veenkolonialen overmaken. In het kader van het reddingsplan "Kolonisten van Veendam" had FC Groningen Veendam vorig jaar de helpende hand geboden door een toezegging te doen om dit en komend seizoen seizoen twee volwaardige spelers aan SC Veendam beschikbaar te stellen. Hiervoor hoefde Veendam geen vergoeding te betalen. De keuze viel afgelopen seizoen op Danny Menting en Leonard Nienhuis, die dit seizoen voor SC Veendam uitkwamen. Nienhuis heeft nog een contract tot medio 2014 met de Trots van het Noorden.

 

In onze ogen is de net 21 jaar geworden Marco Bizot een interessante optie om de selectie van FC Groningen te versterken. De lange keeper van ajax (1,93m) speelt dit seizoen op huurbasis voor SC Cambuur, maar het is maar zeer de vraag of dit komend seizoen ook het geval zal zijn. De selectie van Cambuur wordt komend seizoen nl. versterkt met keeper Dennis Telgenkamp, die door Heracles Almelo aan Cambuur zal worden verhuurd. Bizot speelde recent een aantal malen voor Jong FC Groningen en liet in die wedstrijden zien een prima keeper te zijn. Bizot wil komend seizoen graag opnieuw worden verhuurd. Van zijn broodheer uit de hoofdstad heeft hij nog niets vernomen.

 

Wikipedia schrijft over Bizot: "Op 6 oktober 2011 maakte Bizot zijn debuut in Jong Oranje tegen Jong Oostenrijk in een kwalificatiewedstrijd op weg naar het EK in Israël. In de 61e minuut kreeg RKC keeper Jeroen Zoet een rode kaart wegens het neerhalen van de de Oostenrijkse spits Andreas Weimann. Marco Bizot mocht invallen voor Jerson Cabral. Direct wist Bizot de penalty van Raphael Holzhauser te stoppen."

 

Gerelateerde artikelen:

 

27-04-2012 Gerucht belangstelling FC Groningen voor Remko Pasveer lijkt onbetrouwbaar

25-04-2012 Leonard Nienhuis in beeld als tweede keeper Groningen; volgende week gesprek

14-03-2012 "Nienhuis belangrijkste kandidaat om Van Loo op te volgen als tweede keeper"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.