Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

81 gasten online

"FC Groningen geïnteresseerd in Reza Ghoochannejhad"

UPDATE dinsdag 15 mei 2012: "Reza niet naar Standard Luik; FC Groningen is optie"

Stand van zaken donderdag 12 april 2012:

Volgens diverse artikelen in de Belgische pers is FC Groningen geïnteresseerd in Reza Ghoochannejhad (voetbalnaam: Reza), de 24-jarige aanvaller van het Belgische Sint-Truidense VV (STVV). STVV eindigde als laatste in de hoogste Belgische divisie en moet nu in de zgn. Play-offs III degradatie zien te ontlopen. Het lijkt op dit moment echter niet erg waarschijnlijk dat Reza binnenkort zijn handtekening onder een contract met de Trots van het Noorden zal zetten (al dachten we dat eerder ook bij Filip Kostic).

 

Standard Luik heeft zich nl. ook gemeld voor de linker aanvaller, die ook aan de rechterflank en tevens centraal voorin uit de voeten kan. Bij Standard zou hij een vierjarig contract kunnen tekenen en volgens de gebroeders Eijkelkamp, niet alleen de zaakwaarnemers van Maikel Kieftenbeld maar ook van Reza, is hun pupil toe aan een stapje hogerop. "Er is ook interesse uit Nederland, Duitsland en Rusland, maar die is nog niet concreet. Standard heeft voorlopig een streepje voor", zo verklaart René Eijkelkamp in het Belgische Nieuwsblad. Standard Luik sloot de Belgische competitie als vierde af en strijdt nu in de Play-offs I om het Belgische kampioenschap.

 

Reza werd medio 2011 door STVV voor een bedrag van € 250.000 overgenomen van SC Cambuur en tekende een contract tot medio 2014. Hij is momenteel clubtopscorer met 11 doelpunten.

 

UPDATE dinsdag 15 mei 2012: "Reza niet naar Standard Luik; FC Groningen is optie"

Het Belgische Het Belang van Limburg en VoetbalBelgië.be schrijven dat Roland Duchâtelet, de voorzitter van Standard Luik, gisteren bekend heeft gemaakt dat Reza Ghoochannejhad niet naar Standard zal vertrekken. "De kloof tussen de looneisen van de spits van STVV en het aanbod van de Luikse directie is te groot. Als Standard definitief afhaakt voor Reza, is het Nederlandse Groningen een optie en er is ook interesse uit Duitsland", aldus Het Belang van Limburg. Voetbalbelgië schrijft dat beide clubs al overeenstemming over de transfersom hadden bereikt. "De looneisen van de speler waren te hoog voor Standard. Toch hoopt de makelaar van Reza dat er alsnog iets uit de bus valt. Zo niet, trekt hij allicht naar Groningen."

 

Stand van zaken donderdag 12 april 2012:

 

Reza is een Nederlandse voetballer van Iraanse afkomst die op 29 september 1987 geboren werd in het Iraanse Mashhad, een stadje met een kleine drie miljoen inwoners, en als kind met zijn familie verhuisde naar Nederland. Daar speelde hij eerst  voor LAC Frisia 1883 en SC Cambuur en verkaste toen naar de jeugdopleiding van sc Heerenveen. Hij werd uitgeleend aan Go Ahead Eagles en FC Emmen, werd in 2009 door Go Ahead Eagles ingelijfd en speelde van 2010-2011 weer voor SC Cambuur. Sinds het begin van dit seizoen is Sint Truiden zijn werkgever.

 

Harold Eijkelkamp komt in HLN.be en in Het Belang van Limburg aan het woord: "Er is nog geen akkoord tussen Reza en Standard en ook de clubs moeten het nog eens worden. Bovendien zijn ook Groningen en Utrecht geïnteresseerd, maar dat zijn middenmoters. Standard is een topclub in Belgie. Naar Luik verhuizen spreekt Reza wel aan." Reza zelf: "Ik heb van mijn manager gehoord dat Standard een voorstel deed. Zelf heb ik nog niet met Standard of met een andere club gesproken. Ik focus me op STVV. Ik wil het behoud verzekeren en daarna zie ik wel. Standard? Een mooie club, één van de leukste van Belgie. Maar dat zijn zaken voor later."

 

Ook Voetbalbelgië.be meldt dat de overgang van Reza naar Standard nog niet in kannen en kruiken is: "Standard stuurde technisch directeur Jean-François De Sart midden maart naar Stayen voor een informatief gesprek. Van concrete onderhandelingen is nog geen sprake. Reza en zijn management wachten het einde van play-off 3 af. De linksvoetige aanvaller ligt tot 2014 onder contract bij de Kanaries. Ook op clubniveau is er nog niet onderhandeld over een mogelijke transfer van Reza van STVV naar Standard."

 

Vooralsnog is Standard het meest concreet. Dit weet ook het Fransstalige Sudpresse.be te melden. Kortom: wordt wellicht vervolgd, maar wellicht ook niet! Overigens staat er nog wel een buitenspeler op het verlanglijstje van FC Groningen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.