Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

88 gasten online

Twee Hongaren op proef bij FC Groningen

Stand van zaken vrijdag 20 januari 2012:

Bij FC Groningen zullen vanaf komende zaterdag twee Hongaarse spelers van MTK Budapest meetrainen, zo schrijft de FC op haar clubsite. Het gaat om Ádám Hajdú (hiernaast afgebeeld) en Barnabás Bese. Hajdu is een 19-jarige centrale middenvelder die op 16-01-1993 werd geboren en momenteel voor Liverpool uitkomt. Hij kan ook als linksback spelen. Bese is een 17-jarige centrale aanvaller die op 06-05-1994 het levenslicht zag.

 

UPDATE dinsdag 31 januari 2012: FC Groningen heeft van beide Hongaren positieve indruk en gaat met hun zaakwaarnemer in gesprek

Hans Nijland schrijft in zijn wekelijkse nieuwsbrief: "De afgelopen week hebben wij twee jeugdige Hongaarse spelers op proef gehad, de 19-jarige middenvelder Adam Hajdu van Liverpool en de pas 17-jarige spits van MTK Budapest. Wij hebben een positieve indruk van hen gekregen en we zullen met hun zaakwaarnemer in contact treden om te bekijken welke mogelijkheden er zijn om hieraan een vervolg te geven."

 

Stand van zaken vrijdag 20 januari 2012:

 

Hajdu wordt op de clubsite van MTK Budapest bij het U17-elftal genoemd en Bese bij het U19-elftal. Henk Veldmate zegt dat beide spelers bij scoutingbezoeken positief zijn opgevallen en de komende week intensief gevolgd en beoordeeld zullen worden.

 

Hajdu en Bese trainen zaterdag met de A-kern mee. Zondag volgt het duo de training van de Beloften. Maandag en dinsdag trainen zij met de A1 mee en het is de bedoeling dat zij daarna de rest van de week weer aansluiten bij de selectie, zo schrijft FC Groningen.

 

De clubsite van Liverpool schreef op 31-08-2010 het volgende over Adam Hajdu: "Hajdu arrives from MTK Budapest on a temporary transfer until June 30, 2011. The deal is subject to international clearance. The youngster is a Hungary U17 international and is teammates with the Reds' Academy starlets Patrik Poor and Krisztian Adorjan." Op het Academy-gedeelte van de clubsite schrijft Liverpool dat Hajdu een technisch begaafde speler is en over een goede pass beschikt. De club roemt hem om z'n inzicht en creativiteit. Hij is onlangs hersteld van een beenbreuk; men verwacht veel van hem.

 

Niet helemaal duidelijk is wat er na 30 juni 2011 is gebeurd. Speelt Hajdu nog steeds op tijdelijke basis voor Liverpool, of is hij definitief overgenomen van het Hongaarse MTK Budapest? 

 

Adam Hajdu in het shirt van Liverpool

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.