Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

96 gasten online

VI: "FC Groningen houdt rekening met vertrek Tadic; vraagprijs € 7-9 miljoen"

Hans Nijland kon eind augustus de interesse van FC Twente in Dusan Tadic nog pareren, maar Voetbal International schrijft vandaag in de papieren versie dat FC Groningen nu ook zelf rekening houdt met een vertrek van de Serviër. In het stuk, geschreven door FC Groningen-watcher David de Vries, wordt de belangstelling van 1. FC Köln het meest concreet genoemd.

 

De nummer 10 van de Bundesliga zou in Tadic een zeer geschikte opvolger voor Lukas Podolski zien die volgens VI op de nominatie staat om naar Schalke 04 te verkassen. Het blad noemt verder nog een paar namen van Duitse clubs die volgens diverse media belangstelling in Tadic hebben: Bayern München en Schalke 04. Dusan Tadic zelf staat open voor een overgang naar de Bundesliga. Volgens VI bedraagt de vraagprijs voor Tadic € 7-9 miljoen.

 

Vorige week stond er in de Voetbal International een dubbelinterview met Dusan Tadic en Tim Matavz. Het blad schreef toen dat 1. FC Köln "meer dan zijdelings" geïnteresseerd is. FC Groningen hoopt de Serviër tot medio 2017 aan zich te binden om geïnteresseerde kapers op de kust weg te houden, aldus VI (of om de prijs op te drijven, aldus ons). Tadic: "Ik heb zeker oren naar een nieuw contract. Deze club biedt me veel en ik ben blij bij FC Groningen. Maar ik heb wel ambities. Tim heeft met PSV een topclub, dat wil ik ook." Over de Duitse competitie: "De Bundesliga vind ik fantastisch." In het stuk van vorige week wilde Tadic alle opties openhouden en dus ook FC Twente niet uitsluiten. Tim Matavz was echter stellig over de Tukkers in relatie tot zijn Servische vriend: "Dusan naar Twente? No way. Òf naar het buitenland, òf naar PSV."

 

In het stuk in de VI van vandaag zegt De Vries dat Servische media vorige week melding hebben gemaakt van de interesse van Bayern München, maar dat de belangstelling van 1. FC Köln op dit moment het meest concreet lijkt. Zoals gezegd: Tadic wordt als een zeer geschikte opvolger voor Lukas Podolski gezien die met Schalke 04 in verband wordt gebracht. Huub Stevens, de trainer van de Königsblauen, kent Podolski nog uit de tijd dat hij trainer was van Köln (2004-2005) dat Lukas Podolski toen onder contract had.

 

Mocht Lukas Podolski niet naar Schalke 04 vertrekken, dan zou de club van Stevens zelf ook belangstelling hebben voor Tadic, aldus VI.

 

Dusan Tadic
Dusan Tadic 10
Dusan Tadic 11
Dusan Tadic 6 (Small)
Dusan Tadic 7
dusan tadic foto fc
Dusan Tadic10
Dusan Tadic3
Dusan Tadic4
Dusan Tadic8
Dusan Tadic9
tadic
Tadic12
Tadic2
Tadic3
Tadic4
Tadic5
01/17 
start stop bwd fwd

 

Tadic ziet een overgang naar de Bundesliga wel zitten vanwege de sfeer en de sportieve uitdaging bij onze oosterburen. Maar: "Tegelijk weet ik dat ik er niet veel invloed op heb. Ik zie wel wat er gebeurt, mijn ambities zijn bekend. Totdat er iets concreet is, richt ik me op FC Groningen."

 

Voetbal International noemt ook FC Twente, dat Tadic in het vizier heeft om de selectie te versterken. Co Adriaanse is gecharmeerd van onze vleugelflitser, maar de Tukkers vinden de vraagprijs die FC Groningen heeft bepaald te gortig, zeker wanneer er uit de huidige spelersgroep niemand vertrekt.

 

David de Vries sluit af met het noemen van een mogelijke opvolger voor Dusan Tadic: Filip Kostic van FK Radnicki. Ook verschillende Europese subtoppers en topclubs zouden Kostic serieus volgen, aldus De Vries.

 

Het Portugese Négocios do Futebol schreef op Tweede Kerstdag nog over de interesse van Porto, Rode Ster Belgrado, Partizan, Anderlecht en Udinese in de vleugelaanvaller van Radnicki, dat vierde staat in Servië.

 

Filip Kostic

 

Bovenstaande is voor lezers van fcgonline niets nieuws, maar nu één en ander ook door Voetbal International wordt gezegd moeten we ervan uitgaan dat er nog altijd sprake is van rook. Of de rook straks gepaard gaat met vonken of mogelijk zelfs met vlammen staat nu nog in de sterren.

 

Eerdere artikelen van ons over de geruchten rond Dusan Tadic en Filip Kostic:

 

21-12-2011 Servische pers: "Bayern München volgt Dusan Tadic"

18-12-2011 Servische pers voegt VfL Wolfsburg toe aan rijtje clubs voor Dusan Tadic

16-12-2011 "Blackburn Rovers wil Dusan Tadic in winterstop contracteren"

13-12-2011 Verkast Dusan Tadic naar de Bundesliga?

07-12-2011 (gericht over Sporting, verwerkt in trainingsartikel)

04-12-2011 Servische pers: "FC Groningen geïnteresseerd in Filip Kostic"

29-11-2011 Hans Nijland: "Niemand gaat in januari weg, dus ook Dusan Tadic niet"

28-11-2011 Dusan Tadic kan bijtekenen tot medio 2016 of 2017

23-11-2011 "FC Twente nog altijd gecharmeerd van Dusan Tadic"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.