Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

111 gasten online

Training donderdagochtend 20 oktober 2011:

David Texeira en Hyun Jun Suk messcherp in de afwerking

Langzaam komt de veldslag van komende zondag dichterbij. Het bloed begint te kriebelen; de ultieme wens om de zeperd tegen de ene Tukkerse ploeg te wreken ten koste van de andere ploeg uit het Twentse wordt van dag tot dag voelbaarder. Morgen zullen we ons licht er in onze voorbeschouwing wat dieper over laten schijnen en zullen dan een antwoord proberen te geven op de vraag of scheidsrechter Wiedemeijer (het grootste anti-talent onder de vaderlandse arbiters voor wie met zekere regelmaat ook andere benamingen de ronde doen) de clash van komende zondag überhaupt 90 minuten laat duren. Vanavond kijken we nog even terug op de beide trainingen van vandaag.

 

Tekstueel gaan we in op de sessie van vanmorgen, waaraan de B-kern en drie A-selectieveldspelers die maandag bij Jong FC Groningen hebben meegedaan (Tom Hiariej, Danny Holla, Matías Jones) niet meededen (net als de geblesseerde Kees Kwakman), maar waarin David Texeira en Hyun Jun Suk het vizier dermate op scherp hadden staan dat dit veel belooft voor komende zondag. Pieter Huistra trainde zo mogelijk nóg bevlogener dan anders en lijkt zijn jonge groep analoog aan de voorbereiding op de wedstrijd tegen die andere aartsvijand, die uit Amsterdam, tot de tanden te wapenen. Voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in de verfijnde humor van enerzijds spelers en anderszijds de minder-validen van de NOVO-groep het dringende advies niet verder te lezen. Aan de middagtraining deden juist de B-kern, Hiariej, Holla en Jones mee (en opnieuw geweldenaar Suk!); Eric Smit maakte hiervan een aantal prachtige foto's, die onderaan het trainingsverslag zijn toegevoegd.

 

Aanvulling vrijdag 21 oktober 2011: Hyun Jun Suk trainde wellicht met zijn neefje

Met dank aan een lezer van onze site spreken we het vermoeden uit dat de mysterieuze gast van Hyun Jun Suk, met wie onze spits afgelopen woensdag op zijn trainingsvrije dag vrijwillig op het TCN trainingsveld trainde, zijn neefje is die in Groningen studeert en sinds een paar weken met de selectie van Be Quick 1887 meetraint.

 

Training donderdagochtend 20 oktober 2011

De groep van 14 veldspelers en twee keepers werd al vrij snel na de warming-up in vieren gesplitst. De indeling was als volgt:

 

Groep Hesp: Luciano, Van Loo

Groep Huistra: Andersson, Kieftenbeld, Pedersen, Sparv

Groep Van de Looi: Burnet, Van Dijk, Ivens, Johansson, Kappelhof

Groep Peter Hoekstra: Bacuna, Van de Laak, Suk, Tadic, Texeira

 

Alle groepjes trainden langdurig op zuivere, snelle passing. Beweging stond centraal, bij alle groepen, en dit zagen we ook in de voorbereiding op de wedstrijd tegen ajax. Het resultaat van die Sturm und Drang-doctrine had als resultaat dat de Amsterdammers door een schuimbekkend FC Groningen van het veld werden geblazen, en eigenlijk duidt alles erop dat het zondag opnieuw de bedoeling is een gehate tegenstander met pek en veren de stad uit te blazen.

 

De groep die onder leiding stond van Peter Hoekstra ging later over op het trainen op het van links en rechts afvuren van assists op de beide centrumspitsen, David Texeira en Hyun Jun Suk. Zij dienden de voorzetten vervolgens af te werken. Hoekstra is overigens de trainer/coach van het Onder 16-gedeelte van FC Groningen/Cambuur B1 maar ook de min of meer vaste stand-in mocht er een andere coach ontbreken. In dit geval verving hij Dick Lukkien, die vermoedelijk met de B-kern in het krachthonk bezig was.

 

De voorzetten van links waren natuurlijk voor rekening van Dusan Tadic; aan de rechterkant waren ze voor rekening van Leandro Bacuna en Koen van de Laak. Het feit dat Koen hierin niet onder deed voor Leandro stemde ons zeer tevreden. Van de Laak lijkt eindelijk zichtbaar op de weg terug. Zijn laatste wedstrijdminuten dateren nota bene van 3 december 2010, bijna een jaar geleden. Zijn revalidatie is niet gemakkelijk geweest, maar zijn doorzettingsvermogen lijkt beloond te worden. De vorige maand 29 jaar geworden, sympathieke Brabander hijgt weer tegen de selectie aan, en dat is goed nieuws. Voor ons, want hij is een goede pinch-hitter en misschien nog wel meer, maar bovenal voor hem zelf.

 

Wat we van de beide spitsen, Texeira en Suk, zagen grenst aan hondsdolheid. Bij beide mannen kon er geen lachje af, en dat kwam niet door hun beroerde wijze van afwerken, integendeel. Bezeten en ook verbeten waren ze aan de gang en knalden praktisch elke voorzet snoeihard, of juist bekeken, tegen de touwen. Luciano en Van Loo zullen er vannacht nog wel eens badend in het zweet aan terugdenken. En dat het net na de training van vanmorgen aan vervanging toe is ligt niet aan geblunder van de keepers, nee - zij waren domweg kansloos tegen zoveel precisiewerk van onze aanvallers, die overigens ook koppend hun maantje stonden en diverse malen met het hoofd scoorden.

 

De instelling van Hyun Jun Suk verdient overigens een extra vermelding, want de Zuid-Koreaan benutte de trainingsvrije woensdag door in trainingstenue een gang naar het TCN trainingsveld te maken en daar, vergezeld door een ons onbekend, eveneens Zuid-Koreaans ogend heerschap, een training af te werken. Deze vermoedelijke landgenoot trapte in burger een balletje, en we zijn benieuwd of deze zich binnenkort vrijwillig aanmeldt bij de FC, zoals collega Suk zich indertijd in een vlaag van verstandsverbijstering in Amsterdam heeft opgedrongen.

 

Op een gegeven moment werden de groepen herverdeeld, en hierbij zagen we al een kleine vingerwijzing richting de vermoedelijke opstelling van de pot van zondag tegen FC Twente. De groepjes zagen er als volgt uit:

 

Oranje: Andersson, Kieftenbeld, Sparv (allen basis)

Geel: Johansson, Van de Laak, Pedersen (geen basis)

Blauw: Burnet, Kappelhof, Suk (backs basis)

Geen hesjes: Bacuna, Van Dijk, Ivens, Tadic, Texeira (5x basis)

 

Tussen haakjes en eveneens vet gemaakt staan de spelers die zondag wellicht de basis zullen vormen, aangevuld met een keeper (Van Loo, denken we). Kortom, op grond hiervan zal de basis tegen Twente dezelfde zijn als de ploeg die tegen Heracles Almelo niet al te veel potten kon breken, maar nu met een gedrevenheid trainde alsof er diezelfde middag nog tegen de ploeg uit Enschede aangetreden moest worden:

 

Texeira/Suk

Tadic - Andersson - Bacuna

Sparv - Kieftenbeld

Burnet - Van Dijk - Ivens - Kappelhof

Van Loo

 

Later werd er nog wat met hesjes gehusseld. Van Dijk, Ivens en Texeira kregen een blauw tenue, daar waar Burnet, Kappelhof en Suk hun blauwe hesjes juist inleverden en zich bij Bacuna en Tadic voegden. Dit doet echter in principe niets af aan onze prognose voor de basis. Enige kanttekening is nog dat dit erop zou kunnen wijzen dat Pieter Huistra voor de invulling van de spitspositie twijfelt tussen Suk en Texeira, vandaar dat we beiden in de opstelling hebben genoemd. Wij gaan er zondermeer vanuit dat de trainingen van vrijdag en zaterdag meer uitsluitsel zullen geven. Wij zullen deze sessies met een bezoekje vereren en op deze plaats verslag doen!

 

De bonte kleurenmengeling lijkt ondoorgrondelijk (de hele groep speelde samen), maar in de hesjesloze groep zien we bv. een as met twee centrumverdedigers, twee vleugelaanvallers en een spits, en in de oranje groep twee defensieve middenvelders en een speler op tien. Of we willen dit zien, dat kan natuurlijk ook ;-)

 

Pieter Huistra trainde heer met name op een optimale veldbezetting. Hij legde de handel herhaaldelijk stil en hamerde op verbeterpunten. De groep oogt net iets minder ontspannen dan in de voorbereiding op ajax-thuis, maar dat is niet onlogisch - hadden we toen twee overwinningen op rij geboekt, we hebben nu als meest verse belevenis een beroerde nederlaag.

 

Deze serieuzere inslag uitte zich echter niet in een verkrampt optreden, integendeel. De groep was scherp bezig en wij zien op een ongelofelijke manier uit naar zondag, wat een hete zondag zal worden!

 

 

En dan nu nog het hierboven al aangekondigde Hoofdstuk Humor, of wat er voor door moet gaan. Onlangs zagen we Kees Kwakman een geintje maken met een minder-valide van de NOVO-groep. Deze alleraardigste club is bij vele trainingen aanwezig, maken schoon, vegen rond de Euroborg - kortom, een zeer gewaardeerd gezelschap. Kwakman legde laatst aan één van hen het volgende raadsel voor: Er zitten drie mannen op een brommer. Jan zit voorop, Piet zit achterop. Wie is de derde? De betrokken knaap moest het antwoord schuldig blijven, waarop Kees grijnzend uitlegde: Rob.

 

Vandaag was het de beurt aan een andere, niet met name te noemen minder-valide. Ach, laten we hem Jeroen noemen. Hij vroeg aan praktisch alle aanwezige supporters: Wat is de kleinste vereniging ter wereld? Het antwoord moest volgens hem zijn: Een condoom. Daar past maar één lid in.

 

Kortom, de stemming zat er goed in vanmorgen. En aan wie deze flauwe grappenmakerij niet besteed is: u was hierboven gewaarschuwd ;-)

 

Foto's van de training van donderdagochtend 20 oktober 2011 van de redactie:

 

20111020_005 (Small)
20111020_006 (Small)
20111020_007 (Small)
20111020_008 (Small)
20111020_015 (Small)
20111020_017 (Small)
20111020_018 (Small)
20111020_019 (Small)
1/8 
start stop bwd fwd

 

Fotoreportage van de training van donderdagmiddag 20 oktober 2011 van Eric:

(speciale aandacht verdient de nieuwe kledinglijn van Eric en diens familie)

 

tn_DSC_0001 (Small)
tn_DSC_0003 (Small)
tn_DSC_0004 (Small)
tn_DSC_0005 (Small)
tn_DSC_0006 (Small)
tn_DSC_0007 (Small)
tn_DSC_0009 (Small)
tn_DSC_0011 (Small)
tn_DSC_0012 (Small)
tn_DSC_0019 (Small)
tn_DSC_0020 (Small)
tn_DSC_0021 (Small)
tn_DSC_0022 (Small)
tn_DSC_0023 (Small)
tn_DSC_0026 (Small)
tn_DSC_0027 (Small)
tn_DSC_0030 (Small)
tn_DSC_0033 (Small)
tn_DSC_0035 (Small)
tn_DSC_0036 (Small)
tn_DSC_0037 (Small)
tn_DSC_0038 (Small)
tn_DSC_0039 (Small)
tn_DSC_0040 (Small)
tn_DSC_0042 (Small)
tn_DSC_0043 (Small)
tn_DSC_0045 (Small)
tn_DSC_0046 (Small)
tn_DSC_0052 (Small)
tn_DSC_0054 (Small)
tn_DSC_0057 (Small)
tn_DSC_0058 (Small)
tn_DSC_0059 (Small)
tn_DSC_0060 (Small)
tn_DSC_0062 (Small)
tn_DSC_0066 (Small)
tn_DSC_0067 (Small)
tn_DSC_0068 (Small)
tn_DSC_0071 (Small)
tn_DSC_0072 (Small)
tn_DSC_0073 (Small)
tn_DSC_0074 (Small)
tn_DSC_0077 (Small)
tn_DSC_0078 (Small)
tn_DSC_0080 (Small)
tn_DSC_0081 (Small)
tn_DSC_0083 (Small)
tn_DSC_0086 (Small)
tn_DSC_0087 (Small)
01/49 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.