Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

72 gasten online

Zaait De Telegraaf verwarring over Andreas Granqvist?

Het heeft er alle schijn van dat De Telegraaf inmiddels de halve Bundesliga aan Andreas Granqvist wenst te linken. Of baseert de krant, die niet altijd ten onrechte als Televaag wordt betiteld, zich domweg op een elf maanden oud artikel uit het Zweedse Aftonbladet? Feit is dat de Amsterdamse koppensnellers nu met het Wolfsburg van Steve McLaren op de proppen komen als potentiële nieuwe werkgever voor onze noeste Zweed, maar de interesse van de Volkswagen-club uit juni 2009 is voor zover wij weten nadien nimmer meer concreet geworden.

Wel hebben wij een recent interview met Granqvist door een Zweedse journalist laten vertalen. Lees hier hoe de vork echt in de steel zit!

 

UPDATE vrijdag 28 mei 2010:

Vandaag meldt het Zweedse Fotbollskanalen dat het Schotse Celtic achter Granqvist aanzit. Andreas beschouwt de ook al groen-witte club uit Glasgow als interessant en veelbelovend. Overigens wordt in dit artikel ook Wolfsburg genoemd... Baseren de Zweden zich op De Telegraaf?

 

Het is algemeen bekend - Andreas Granqvist wordt begeerd door tal van internationale clubs uit aansprekende en goed gedoteerde competities. Op 11 mei jl. schreven we al over de wens van Andreas om hogerop te komen; op 17 mei 2010 kreeg dit verhaal een concrete dimensie toen vier namen van geïnteresseerde clubs gelanceerd werden, te weten Fulham en Newcastle United uit Engeland en Schalke 04 en HSV uit Duitsland. Lees ons artikel er nog maar eens op na.

 

Als we een jaar terug gaan in de geschiedenis, toen berichtte het Zweedse Aftonbladet ook al over de interesse van een Duitse club in onze centrale verdediger. Het ging toen om Wolfsburg, de toenmalige kampioen van de Bundesliga. Ook toen al werden hier de namen van Schalke 04 en HSV aan toegevoegd. Martin Dahlin, Granqvists zaakwaarnemer, verwachtte afgelopen zomer nog dat een transfer aanstaande was gezien het bescheiden prijskaartje van 3 miljoen dat om de hals van Andreas hing. Het mocht niet zo zijn, er is uiteindelijk geen club geweest die de som geld op het bureau van Hans Nijland kon of wilde deponeren. Granqvist verklaarde in juni 2009 nog gelukkig in Groningen te zijn en dat hij er geen probleem mee zou hebben nog een seizoen in Stad te blijven mocht hij niet verkocht worden. Maar achteraf bleek hij erg gefrustreerd geweest te zijn door het niet geëffectueerd zien worden van een deal en speelde om die reden een voor zijn doen wat mindere eerste seizoenshelft in Groningen, zo hebben we vernomen. Om een herhaling van dat scenario te voorkomen zou de FC nu aan een transfer willen meewerken.

 

Een jaar later lijkt er van welke interesse uit Wolfsburg echter geen sprake meer te zijn. Steve McLaren heeft de overstap van Tukkerland naar Niedersachsen gemaakt, mag een slordige 40 miljoen euro in de selectie van Wolfsburg steken en komt vandaag met de namen van Douglas en Vlaar op de proppen als gewenste defensieve versterkingen. De naam Granqvist heeft, voor zover wij kunnen nagaan, niemand bij onze oosterburen in de mond genomen. Des te verwonderlijker is het dat De Telegraaf nu opeens wel met de naam van Wolfsburg als zijnde in Andreas geïnteresseerde club op de proppen komt. Valt het vaak als broddeljournalistiek gebezigde medium eindelijk door de mand en gooit het olie op het vuur door een oud artikel uit juni 2009 uit de la te trekken bij gebrek aan recenter nieuws? Wij sluiten niets uit.

 

 

Wel betrouwbaar is het volgende met Andreas Granqvist opgenomen gesprek. Onder het mom van Hemma bäst för Granqvist (zoiets als Home sweet home voor Granqvist) schoof het HD (Helsingsborgs Dagblad) met Andreas Granqvist om de tafel, klik hier voor het filmpje van 20 mei 2010. Weliswaar kunnen wij ons vrij aardig door op schrift gestelde Zweedse manuscripten heenworstelen, maar zodra het om gesproken volzinnen gaat moeten wij helaas al rap afhaken. Maar, niet voor een kleintje vervaard, hebben wij de betreffende journalist, Torbjörn Dencker, verzocht ons een samenvatting van het gesprokene te verstrekken.

 

Zweden zijn de beroerdste niet en we kregen de volgende, Engelse weergave van het interview aangeleverd:

 

Groningen missed the chance to Europa League....

– Last year we reach the play off-final but lost. This year we lost against Utrecht who won the final. We were not good at all in the beginning of the season. After the winter we had a fantastic time and personally as well. I took one more step I think.
Two more years in Groningen, but what is happening now?– I dont know. I enjoy my time in Groningen, the teammates and the city. It's a real fun town. I don´t know what's is gonna happening. I think the clubs in Europe wait with transfers until after world cup. I know there's some interest from clubs in Germany, England and France and some others. I have told Groningen about my ambitions and that I will go to a bigger league and give it a chance to be a better footballer.
Your favourite-leagues?
I think Germany would suite me. Premier League is the best and of course I will go there. Spain would be fine as well.
What about the nationalteam?
– Olof Mellberg and Daniel Majstorovic has been really good. My chances will come. I have to be patient and wait for my chance.
What are you doing during the summer?
– I will spend it with friends. I have just bought a motorcycle and will give it some times. And me and my girlfriend will look for a area in Påarp (where he is born) to build a house for the future.

 

Wat Andreas Granqvist vorig jaar verkondigde, nl. gelukkig te zijn in Groningen, en dit een jaar later volgens De Telegraaf bijna letterlijk lijkt te herhalen - zo duidelijk hebben wij dit anno 2010 nergens uit Andreas' mondwerk kunnen optekenen. We weten wel rechtstreeks van zijn vriendin dat zij hoopt dat haar Andy ook komend seizoen bij FC Groningen speelt, maar of de mening van de partner van een broodvoetballer doorslaggevend is voor het verloop van voetbalcarrières wagen wij te betwijfelen.

 

Niet dat Andreas negatief over Groningen is, integendeel. Hij geeft aan het in Groningen naar zijn zin te hebben, zijn collega's van de FC erg te mogen en de stad Grunn ook. Maar hij is ook duidelijk: hij is ambitieus, heeft dit nooit onder stoelen of banken gestoken en doet dat ook nu niet. Hij wil graag naar een land als Spanje, Engeland of Duitsland om daar een betere voetballer te worden en dit heeft ook aan de FC meegedeeld. Hij denkt dat de Europese clubs het WK afwachten en zich dan pas gaan roeren op de transfermarkt en weet dus dat hij nog even geduldig moet afwachten.

 

Ook ons rest dus niets anders dan afwachten. Aan ongefundeerd namedropping doen we niet, maar we houden de nationale en internationale pers zeker in de gaten!

 

Als afsluiting: klik hier voor een filmpje van eerder deze week met wat beelden van Andreas' tijdelijke verblijf bij zijn vroegere club, Helsingsborgs IF.

 

 

Reageren? mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.