Laatste tweets:

Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

110 gasten online


Op 18 november 2014 schreven wij in dit artikel dat de op dat moment pas 15-jarige IJslandse middenvelder Kolbeinn Finnson op proef was bij FC Groningen A1. Vandaag meldt FC Groningen op de clubsite dat de op 25 augustus 1999 geboren speler van Fylkir Reykjavik, die de beloften nu al heeft ingeruild voor het eerste elftal en tevens international van IJsland U17 is, vandaag op Corpus den Hoorn een contract heeft getekend dat op 1 januari 2016 ingaat en een looptijd heeft tot medio 2018.

De FC licht het volgende toe: Kolbeinn Birgir Finnsson maakt na de jaarwisseling de overstap van Fylkir Reykjavik naar Groningen. De linksbenige middenvelder speelt als 16-jarige voetballer in het eerste elftal van Fylkir en heeft tot nu toe 14 interlands voor IJsland onder-17 achter zijn naam staan, waarin hij één keer scoorde. Het aantrekken van Finnsson past in het technische beleid van FC Groningen, waarbij de club zich op het gebied van scouting nadrukkelijker gaat toeleggen op jeugdige talenten in zowel het binnen- als het buitenland. De bekerhouder wil hiermee talentvolle spelers met toegevoegde waarde nog eerder in de opleiding laten instromen, om ze vervolgens in de omgeving van de club klaar te stomen voor het grote werk in Euroborg.

Het aantrekken van de jonge IJslander kan niet los worden gezien van het 'plan 2018.' FC Groningen schrijft hierover: Al jaren is de jeugdopleiding van FC Groningen één van de speerpunten binnen het technische beleid van de club. Die aanpak wordt nóg nadrukkelijker ontwikkeld en verder uitgerold. FC Groningen heeft het technische projectplan ‘2018: Talenten op één’ omarmd. Dit plan moet de sportieve basis gaan vormen onder een groene, innovatieve volksclub met gezonde ambities en draagt bij aan de stabiliteit en continuïteit van FC Groningen voor de middellange en lange termijn. Het doel van de club is een nóg hoger rendement te halen uit de professionele opleiding. Het streven van FC Groningen is dat elke twee jaar er minimaal drie spelers vanuit Corpus den Hoorn doorstromen naar de eerste selectie.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.